donderdag 22 oktober 2015

Fc Poco-Poco - z.v.v. Selinos, 5-5

Fc Poco-Poco - z.v.v. Selinos, 5-5, 20-10-2015

Line-up: Tedster, Alionso, Joostic, Robinho, Johnco, Jaccovic en Arnoldo

Met frisse moed ging Poco de zaal in. De tegenstander oogt wel vrij fit met voornamelijk een batterij aan jonge spelers. Dus kijken hoe lang Poco conditioneel tegenstand kan bieden. Arnoldo had zich, door de afwezigheid van Stephandro, opgeofferd om de aanvoerdersband op de mouw te spelden. Na een paar minuten hadden we het gevoel deze opponent te kunnen verslaan, ware het niet dat Jaccovic bij een verdedigende actie, door ver uitkomen van onze keeper, de bal ongelukkig op een presenteerblaadje verstrekte aan de tegenstander, 0-1.
We pepten elkaar weer op en al snel werden de inspanningen (steekpassje) van Robinho door Arnoldo bekroond met een droge uithaal in de linkerhoek van de goal, 1-1. Vervolgens probeerden we door te stoten. Arnoldo wist een door de keeper afketsend afstandsschot van Robinho in de rebound te promoveren tot doelpoging. Echter de keeper kon de bal verwerken door met zijn vingertoppen de bal te toucheren, waardoor deze bal een corner werd. We zetten door en Robinho geeft een ‘one-man-show’ door van eigen helft op te komen tot dichtbij de goal van de tegenstander. Vervolgens knalt hij door het midden de bal ferm tegen de touwen, 2-1 Poco!
We hebben ons weer herpakt, maar blijven domme fouten maken waardoor we weer afglijden naar de verkeerde kant van de score. Eerst wordt er door Selinos twee maal op beide palen geschoten (zie foto). 

Vervolgens geeft Tedster, als achterste man, een ‘ziekenhuis-bal’ op Joostic, die onderschept wordt door een speler van Selina en deze scoringskans niet onbenut laat, 2-2, terug bij af. Daarna is het voor onze goalie moeilijk om de bal kwijt te kunnen. We staan redelijk statisch gepositioneerd, waardoor wederom een zwakke bal van hem onderschept wordt, 2-3. Het is net als in de Europese competitie: elke fout wordt genadeloos afgestraft door de tegenpartij.

In de rust proberen we ons zelf er van te overtuigen dat we deze wedstrijd kunnen winnen. Arnoldo moet de tweede helft door griepverschijnselen grotendeels aan zich voorbij laten gaan. 
Helaas levert onze overtuiging om te winnen niet direct resultaat op. In tegendeel, we krijgen meteen door een snelle aanval de 2-4 om onze oren. Gelukkig nam Robinho Poco andermaal bij de hand en wist met een knappe afstandsgoal de 3-4 te forceren. Daarna ging het weer een paar keer goed mis. Topscorer Alionso verloor tot twee keer toe de bal net voor de middenlijn waardoor een tegenspeler vrije doortocht werd gegund richting onze goal. Op miraculeuze wijze wist Tedster beide gevallen te pareren, dus een blamage werd ons bespaard.
Niet veel later viel de tegengoal toch bij een snelle uitbraak waarbij nog niet alle Poco-spelers hun afgesproken positie hadden ingenomen, 3-5. Het zal nog een zware kluif worden om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Echter waar in de eerste helft onze tegenstander nog zo effectief leek, was daar in de tweede helft geen sprankje meer van over. Kans op kans (zelfs voor open goal en afstandsschoten van eigen helft op een lege Poco-goal) werden schromelijk gemist, tot grote opluchting van Poco!
Jaccovic probeerde de aansluitingstreffer te vinden met een schot dat maar net naast de goal verdween. We bleven helaas maar fout op fout maken en konden elkaar niet vinden. Dus Robinho ging maar weer eens een en ander recht zetten, een mooi afstandsschot leidde tot de 4-5! Nu werd alles op alles gezet om de 5-5 te bewerkstelligen. Bij een uitbal werd de bal naar Johnco gespeeld die goed gebruik maakte van het verstorende werk van Joostic die het zicht van de keeper enigszins belemmerde. Johnco’s schot vanuit de tweede lijn werd verzilverd in een goal, 5-5, met nog maar weinig tijd op de klok! Door een laatste goede redding van Tedster, na een dekkingsfoutje van Jaccovic, werd een punt veilig gesteld. 'Het kampioenschap is nog ver weg, maar Rome komt steeds dichterbij!’, aldus Johnco, die in alle bescheidenheid zichzelf een keer niet als man-of-the-match wilde bestempelen ;-)


Reporter Arnoldo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten